Van elektrisch autodelen tot elektrisch bootdelen

Van elektrisch autodelen tot elektrisch bootdelen

Net zoals auto’s, staan er heel veel boten stil. Verwaarloosde boten die veel ruimte innemen langs de oevers van de Gentse en Europese waterwegen. Straal vzw knapt deze op en voorziet ze van een elektrische motor.. Met hun innovatieve bootdeelconcept laat Straal zo een frisse wind door de pleziervaart waaien.

Elektrisch leasen of autodelen in Gent voor bedrijven en gezinnenOp vrijdag 2 augustus stelt Straal in Gent haar vernieuwde elektrische vloot voor en introduceert het concept van bootdelen aan het grote publiek. In het afgelopen jaar zijn zeven vaartuigen opgeknapt door een enthousiaste groep vrijwilligers, jongeren van BuSo Sint-Gregorius, experts en andere enthousiastelingen.

 

Boot- en autodelen: één platform

BattMobility en Straal bieden samen een diverse vaarvloot aan die geschikt is voor zowel ervaren als beginnende schippers. Net zoals bij autodelen, neemt Straal vzw de zorgen over administratie, kosten, onderhoud en ligplaatsen uit handen. De vloot varieert sterk; zo kunnen Gentenaars zelfs varen met de ‘Monokini’, het voormalige vaartuig van Gorki-zanger Luc De Vos.

Elektrisch leasen of autodelen in Gent voor bedrijven en gezinnen

 

“Toen we de vraag kregen van Laura en Thijs Straal vzw, hebben we niet lang getwijfeld. Elektrisch varen past perfect in onze visie op mobiliteit. Dat we ‘boatmobility’ kunnen starten in Gent, is een leuke extra! Onze klanten zijn alvast in de wolken. Nu nog in het water.” – David De Beukelaer, BattMobility

Elektrisch leasen of autodelen in Gent voor bedrijven en gezinnenDe eerste ankerplaats ligt aan de Gasmeterlaan, met plannen om snel uit te breiden naar andere locaties en steden. Voor het volgende vaarseizoen heeft Straal alvast al ambitieuze vooruitzichten. Geïnteresseerde bootdelers kunnen zich aanmelden voor open vaardagen via de website van Straal om meer informatie te krijgen. Bootdelers moeten wel eerst een opleiding volgen.

Via de app van BattMobility kun je de boten lokaliseren en direct reserveren. Hiermee biedt BattMobility nu niet alleen voertuigen, maar ook vaartuigen aan.

 

“Onze expertise in telematica en tracking van voertuigen komt uitstekend van pas bij bootdelen. Met onze app kun je de boot nu ontgrendelen, starten en lokaliseren.” – Chris de Guytenaer, BattMobility

 

Duurzaamheid en innovatie

Straal pakt met haar circulaire businessmodel diverse actuele thema’s aan (recycling, elektrificatie, …) en ontving subsidies van Vlaanderen, de provincie Oost-Vlaanderen, VLAIO, de Europese Unie en de Stad Gent voor haar opstart, sociale werking en technische innovaties. 

 

BattMobility en Straal delen een missie: het aanbieden van een duurzame en elektrische vloot. Met deze samenwerking zetten ze een belangrijke stap richting een groenere en meer gedeelde toekomst.

Deel dit bericht

Meer weten over onze producten?

Plan dan vrijblijvend een gesprek in met Niels, onze Sales Manager.

wintercircus 2

VACATURE – Administratief boekhoudkundig medewerker

wintercircus 6

MobilityOS.io verhuist naar het Wintercircus

vacature .net c# battmobility wintercircus

VACATURE – Full stack .Net 8 Developer

BattMobility NV - Maatschappelijke zetel Muinkkaai 53, 9000 Gent - RPR Gent BTW 0697.709.023 - BELFIUS BE53 0689 4223 1553